Din browser understøttes ikke.

For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at bruge en anden browser.

Charging-car.jpg

Elbiler

Oplev glæden ved elektrisk mobilitet

Elbiler vs. brændstofbiler

 

Udenpå ligner de fleste elbiler enhver anden bil med en konventionel brændstofmotor. De væsentligste kendetegn ved elbiler er deres elektriske drivlinje samt et særligt logo, der afslører, at det er en elbil. Når du tænder en elbil, vil du opleve, at den næsten er lydløs, da der ikke er udstødning i elbiler.

Hvis man sammenligner elbiler med traditionelle biler, så er elbiler relativt enkelt sammensat. Elbiler har færre bevægelige dele, som kræver service eller reparation. Derfor er elbiler ofte billigere at køre i over tid. 

Støjsvag kørsel

Færre dele og mindre slid

Fleksibel opladning

En investering i fremtiden

Sæt strøm til din elbil

Taycan-cross-turismo.jpg

Elbiler er kendetegnet ved at have en elektrisk drivlinje, som består af en elmotor og et batteri. Derfor kommer du ikke udenom, at din elbil indimellem skal oplades. Elbiler oplades via et ladekabel, som tilsluttes en ladestander. Når elbiler skal oplades, kan det enten ske hjemme via en privat ladeboks, på arbejdspladsen eller via offentligt tilgængelige ladestandere. 

Der findes flere forskellige ladeoperatører på det danske marked, som hver tilbyder forskellige produkter. Det bliver også hele tiden lettere at få opladt sin elbil, da der kommer flere og flere offentligt tilgængelige ladestandere, som kan bruges på farten. Og skal det gå rigtig stærkt, findes der lynladestationer flere steder i landet. 

Tag testen: Er elbiler noget for dig?

 

Overvejer du, om din nye bil skal være en elbil? Ligesom med ethvert andet bilkøb skal du starte med at vurdere dit kørselsbehov. Dit kørselsbehov har nemlig betydning for hvilken brændstoftype, der passer til dig. Mange mennesker kan dække deres kørselsbehov med en elbil, men kører du mange lange turer, eller kører du meget på motorvej, skal du være opmærksom på elbilernes rækkevidde. Det er også en god idé at undersøge dine lademuligheder – både hjemme og på farten. Hvis du er i tvivl, om elbiler er noget for dig, kan du tage vores test og blive klogere på hvilken brændstoftype, der passer til dine behov.

Elbiler i Danmark

 

I Danmark og i resten af verden betegnes elbiler med forkortelsen (B)EV, som står for (Battery) Electric Vehicle. Udbuddet af nye elbiler er nærmest eksploderet, og der kommer flere og flere forskellige typer elbiler på det danske marked, som opfylder mange forskellige behov. Der er både elbiler til familier, til kortere og længere turer og til de helt hurtige. Hvilken bil, du skal vælge, afhænger af dine eller din families behov. 

Klik på logoet for at se det brede udvalg af elbiler fra Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA og Porsche. Her finder du elbiler i forskellige størrelser og prisklasser. 

Priser og afgifter på elbiler

 

Det er altid en stor beslutning at anskaffe en ny bil. Bilens mærke, størrelse, egenskaber og pris spiller ind, når vi skal vælge ny bil. Men også vores kørselsbehov har betydning for hvilken type bil, der passer til vores behov. Heldigvis er mulighederne mange, og man kan i dag få elbiler i alle størrelser og prisklasser, der dækker langt de fleste behov.

Priserne på elbiler varierer naturligvis efter model, størrelse, kapacitet og rækkevidde. Generelt kan elbiler i mange tilfælde være billigere på de kilometerafhængige udgifter. Det er især udgifterne til el frem for benzin eller diesel samt udgifter til service, der kan være betydelig lavere. Dette skyldes bl.a., at elbiler har færre dele, som slides og skal repareres. Og som en ekstra bonus får elbiler rabat på registreringsafgiften, som dog løbende nedtrappes, og man slipper for at blive pålagt et CO2-tillæg.

Kan vi hjælpe dig?
 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os.

Send e-mail

Ring til os. Vi vil med glæde besvare alle dine spørgsmål. 

Ring til os

Vores forhandlere er klar til at hjælpe dig. Find din nærmeste forhandler.

Find forhandler