Priser på elbiler

Alt du skal vide om priser og afgifter   

Priser på elbiler

 

Priser på elbiler varierer på samme måde, som priser på biler med en konventionel brændstofmotor. Udbuddet af nye elbiler er nærmest eksploderet, hvilket betyder, at man i dag kan få elbiler i alle størrelser og prisklasser, der dækker langt de fleste behov. Du kan finde priser på elbiler fra Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda og Porsche ved at klikke på logoet nedenfor.

Økonomiske fordele ved elbiler

 

Når man udregner priser på elbiler, er det vigtigt at se på flere forskellige faktorer. Èn ting er de priser på elbilerne, som forhandlerne skilter med. En anden – og lige så vigtig faktor – er hvad det koster at have elbilen over tid. Her kan elbiler i mange tilfælde være billigere end tilsvarende benzin- eller dieselbiler.

Opladning er billigere

I det samlede overblik over priser på elbiler er det en væsentlig faktor, at det generelt er billigere at tanke strøm end at tanke brændstof.

Lavere serviceomkostninger

Vedligeholdelse af elbiler er ofte billigere, fordi bilen har færre mekaniske dele, som skal serviceres og udskiftes.

Intet CO2-tillæg

Afgifter spiller en stor rolle, når det kommer til priser på elbiler. Som elbilbruger undgår man CO2-tillæg på registreringsafgiften, da elbiler ikke udleder CO2.

Fradrag og afgifter

Fradrag og afgifter påvirker i høj grad prisen på elbiler og er et økonomisk incitament for bilister til at skifte fra en benzin- eller dieselbil til en elbil .

Biløkonomi på hovedet

Når man taler om priser på elbiler, skal man holde sig for øje, at økonomien omkring elbiler er vendt lidt på hovedet sammenlignet med konventionelle brændstofbiler. Nogle elbiler er dyrere at producere, hvilket gør, at priserne på elbiler i disse tilfælde vil være højere sammenlignet med tilsvarende benzin- eller dieselbiler. Men da der bliver produceret og solgt stadig flere elbiler, og teknologien hele tiden udvikler sig, vil priserne på elbiler falde.

Du vil derfor ofte først opleve en reel besparelse, når du har anskaffet elbilen. Ser man på de kilometerafhængige udgifter, vil man opleve, at elbiler generelt er billigere. De udgifter, der relaterer sig til, hvordan og hvor langt du kører, vil generelt være lavere, da det er billigere at oplade en elbil, og der kan være penge at spare på service sammenlignet med en konventionel brændstofbil. 

Bilforsikring til din elbil

En af de fast udgifter til bilen er forsikringen. Udgiften til bilforsikring hører under de faste udgifter, og den er som udgangspunkt ikke medregnet, når man taler om priser på elbiler. Prisen på vores bilforsikring er den samme uanset motortype, og prisen er heller ikke afhængig af, hvor langt du kører til hverdag. Vi anbefaler, at du forsikrer din elbil med en mærkeforsikring, som passer til netop din bil.

Afgifter på elbiler

Når man taler om priser på elbiler, er det også værd at bemærke, at der er nogle afgiftsmæssige fordele for elbilbrugere. Som allerede nævnt er der en besvarelse af hente på CO2-tillægget på registreringsafgiften, da elbiler ikke udleder C02. Frem mod 2025 er der også en række andre besvarelser på afgifter på elbiler, som dog udfases gradvist bl.a. batterifradrag og et særligt fradrag i den afgiftspligtige værdi for elbiler. Derudover gives der særlige bundfradrag i den beregnede afgift for nul-emissionskøretøj. En anden vigtig og helt ny besparelse er, at ladestandere nu er fritaget for registreringsafgift.

Oplysningerne om afgifter på elbiler er vejledende og uden ansvar. Vi opfordrer til, at man altid undersøger de gældende afgiftsregler på tidspunktet for køb eller leasing af bil.

Også relevant for dig:

Din forhandler står klar til at hjælpe

Overvejer du, om din nye bil skal være en elbil? Så står din forhandler klar til at hjælpe dig. Her kan du både se priser på elbiler, få et tilbud på en individuelt tilpasset finansiering og få svar på dine spørgsmål.  

Beregn finansiering

Hvis du gerne vil have en idé om, hvad det koster at finansiere din nye elbil, kan du prøve vores finansieringsberegner. Beregningerne er vejledende og du kan prøve beregneren så mange gange, du vil. 

Kan vi hjælpe dig?
 

E-mail

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os.

Telefon

Ring til os. Vi vil med glæde besvare alle dine spørgsmål. 

Find forhandler

Vores forhandlere er klar til at hjælpe dig. Find din nærmeste forhandler.