.

Opladning af elbil

Nem og fleksibel opladning hjemme eller på farten  

Opladning af din elbil

 

Det er anderledes at være elbilsejer end at være ejer af en traditionel bil. Det betyder, at der er nogle ting, du skal vænne dig til såsom den mere støjsvage og elektriske køreoplevelse. Men du skal også vænne dig til en anderledes måde at ”tanke” din bil på. Opladning af elbil er lidt som at lade sin mobiltelefon. Som regel foregår opladningen af elbilen om natten, så man vågner til et fuldt opladt batteri og så ellers ved behov. 

Sådan kan du oplade

Opladning af elbil mens du holder parkeret 

Opladning af elbilen kan ske flere steder. Med en ladeboks installeret hjemme kan du med fordel oplade bilen natten over og dermed altid starte dagen med et fuldt opladt batteri. Opladning af elbiler kan også ofte ske på arbejdspladsen eller via de mange offentligt tilgængelige ladestandere. Og når du er på farten, og det skal gå rigtig hurtigt, kan du oplade din elbil på lynladestationerne. 

Opladning af elbil med bremseenergi mens du kører

Opladning af elbilen er ikke kun mulig, når bilen holder stille. Faktisk kan opladning af elbilen også foregå under kørslen ved regenerering af bremseenergi, når du f.eks. kører ned af bakke eller når bilen motorbremser. På den måde kan du oplade batteriet en smule, mens du kører.  

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

Som hovedregel gælder det...

At jo højere ladeeffekt desto hurtigere er opladningen. Dog kan varigheden af en opladning variere meget, og den er bl.a. afhængig af opladningstypen og kapaciteten på bilens batteri. Andre eksterne faktorer såsom temperatur har også betydning for, hvor lang tid opladning af elbilen tager. Der er eksempelvis forskel på, om opladning af elbilen foregår via en ladeboks hjemme eller på en lynladestation.

Ladetiden spiller naturligvis en rolle, hvis opladning af elbilen foregår på farten. Men hvis du har en ladeboks hjemme, betyder det ikke nødvendigvis det store. Her kan du sætte bilen til at lade natten over. Så vågner du altid til en fuldt opladet bil.

Så langt kan en elbil køre på en opladning

 

I dag kan de fleste elbiler køre langt på en enkelt opladning, hvilket betyder, at de fleste kan få opfyldt deres mobilitetsbehov. Du vil opleve, at der er stor forskel på, hvor langt den enkelte elbil kan køre på en opladning. Det afhænger bl.a. af batteriets kapacitet og bilens vægt. Men også dit kørselsmønster har betydning for, hvor langt du kan køre på en opladning af elbilen. De fleste elbiler kører i dag mellem 150 og 500 km på en opladning. Mange bilmærker lancerer elbiler, hvor du har mulighed for at vælge mellem forskellige batteristørrelser. Jo mere kapacitet dit batteri har, desto længere har du naturligvis mulighed for at køre på en opladning.

Hvis du gerne vil vide, om en elbil passer til dig, kan du tage testen her og få en indikation om hvilken brændstoftype, der passer til dine behov.

Hvis du har brug for at planlægge din tur og finde ladestandere på ruten, findes der flere oversigter over ladestandere i Danmark til opladning af elbilen. PlugShare viser ladestandere på tværs af udbydere. 

Oversigt over ladestandere

Også relevant for dig

Privatleasing

Hvis du gerne vil teste, om en elbil er noget for dig, kan du privatlease en elbil. Her er løbetiden 36 måneder, og du betaler en fast månedlig ydelse. Når kontraktperioden udløber, leveres bilen retur. Hvis du er blevet bekræftet i dit valg, kan du lease en ny elbil. Ellers kan du skifte til noget andet.

Bilforsikring

Uanset hvilken model du vælger, skal din bil som minimum have en ansvarsforsikring. Når du tegner din bilforsikring gennem os, får du den lovpligtige ansvarsforsikring, kaskoforsikring og meget mere inkluderet. Så er din bil rigtig godt forsikret.  

Kan vi hjælpe dig?
 

E-mail

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os.

Telefon

Ring til os. Vi vil med glæde besvare alle dine spørgsmål. 

Find forhandler

Vores forhandlere er klar til at hjælpe dig. Find din nærmeste forhandler.